personal

Over de "rebranding" naar "Digital Expert"

Als Automatiserings ingenieur (programmeur) bij Robovision was ik aanwezig op de algemene vergadering van Agoria waar de "Digital Expert" campagne werd voorgesteld. In wat volgt vertolk ik mijn persoonlijke mening, niet noodzakelijk die van Robovision.

Goeie bedoelingen...

 De bedoeling van Agoria is om met deze campagne te zorgen voor een grotere instroom van jonge mensen naar technische richtingen. Gezien de grote vraag naar ingenieurs, informatici en techniekers allerhande en gezien de huidige economische situatie, is instroom enorm belangrijk. Het is dus goed dat er een campagne is, ik denk echter dat het fout zit met het concept van de campagne. 

Eerst en vooral: Hoeveel naamsveranderingen zijn er nodig om te beseffen dat het niet de naam is dat moet aangepakt worden? Na een tijdje wordt dat verengelsen ("digital expert" is bij mijn weten zelfs niet eens een voorkomende noemer...) wel redelijk "embarrassing"... 
Een "expert" wordt je niet door interesse in de randvoorwaarden van het beroep... "flexibele werkuren", "aantrekkelijk loon"... dat is aangenaam, maar daardoor zal je geen goeie programmeur worden... of de eerste moet ik toch nog tegen komen.
Zonder af te doen aan het belang ervan, deze campagne lijkt opgezet door mensen van de HR afdeling en van de Marketing. Veel sporen van techniek zijn er niet te bespeuren. Hoe kan je dan jongeren prikkelen die oprecht geïnteresseerd zijn?

Natuurlijk is kritiek gemakkelijk zonder alternatief, vandaar:

Kwaliteit boven kwantiteit. Eén programmeur die goed kan programmeren is er 5 waard. Letterlijk. Twee voor het zelfde te programmeren, 3 voor nadien alle support en bug-requests af te handelen. Kwaliteit bekom je door mensen al van zeer vroeg te interesseren voor de inhoud van het vak. En dat doe je met... inhoud! Door hands on mensen te laten kennismaken met wat het is om een soldeerbout vast te hebben en je eerste printje te solderen. Hoe het voelt om voor de eerste keer op 'compileren' te klikken en te zien dat de computer doet wat jij schreef dat het moest doen. Wat het is om iets te tekenen op de computer, en het daarna echt - geprint - in je handen te hebben. Hoe dat nu eigenlijk werkt schakeling om lampen van op twee plaatsen te kunnen aansteken... En ga zo maar door. Ik ben zeker dat iedereen die gepassioneerd is door techniek fantastische herinneringen heeft aan hoe iets voor de eerste keer echt werkte! 

Concreet: het buskruit moet niet opnieuw uitgevonden worden:

Hackerspaces
Dat zijn plaatsen waar mensen die geïnteresseerd zijn in "de werking der dingen" kunnen samen komen. Waar je kan experimenteren, anderen om raad vragen. Meer info: http://hackerspaces.be/Belgian_hackerspaces 

Timelab - and friends
Labos waar je als niet techneut met open geest naartoe kan gaan en mensen met een bredere technische kennis om raad kan vragen. Dit is vooral gericht naar kunstenaars en creatievelingen die echt iets echts willen maken. Kijk maar hier: http://www.timelab.org/nl/info/nl/lexicon

Weekend Projects
Het heeft weinig woorden nodig: http://goo.gl/Iv12R Moest je dit nu doen in het nederlands? Hoe cool zou dat niet zijn? (Maar kom aub niet af met de ballon en snippers... )

Ondersteuning aan interesse moet ook aan de scholen/universiteiten
Daar schreef ik een tijdje geleden dit over: http://batistleman.com/content/opinie-centers-motivation 

 

Ik hoop echt dat de campagne effect zal hebben op de instroom. Maar interessante content zal nodig zijn... 


Opinie: Centers of Motivation

Het kuiken kreeg les van de mooiste vogels van het hele land. Les over de wolken. Over de wind. Over het nemen van loopings. Over het glad strijken van de veren. Sterke verhalen over lange reizen. Dappere gevechten. Na weken intensieve lessen stapte het kuiken fier uit het nest, klaar voor de grote beproeving. Maar meer dan de wind was de zwaartekracht de bepalende factor. Hadden ze hem maar geleerd hoe de vleugels uit te slaan. Had hij maar geoefend. 

Iedereen wil tegenwoordig een eigen onderneming oprichten, of medeoprichter zijn. "Company is the new Rock band" wordt wel eens gezegd. En dat is goed. Aan de basis daarvan ligt de wil om vooruit te gaan, de wil om iets op te bouwen. Dat steeds meer initiatieven genomen worden door onderwijsinstellingen is zeker positief. Maar.

Maar wat men vaak lijkt te vergeten is dat zonder inhoud en oefening geen innovatie mogelijk is. Te veel willen de "idea guy" zijn, maar kunnen het niet op brengen zelf ontwikkeling te doen. Ook daar spelen de onderwijsinstellingen een grote rol. Richt aan elk departemen/faculteit een werkplaats op, een oefenterein om te stuntelen, om te falen, te verspillen. Ook daar zullen de eerste successen ontstaan. Op de fiets waar je het meest mee valt zal je leren fietsen.

Ik kijk vol nieuwsgierigheid en vol grote verwachtingen uit naar het FabLab aan de HoGent. Een plaats waar beginnende industrieel ingenieurs hun creativiteit kwijt kunnen. Waar ze kunnen knutselen en dingen in elkaar steken die misschien niet zullen werken. Of misschien wel. Dat alles onder het vertrouwend en weinig bemoeiend oog van de docenten. Fantastish

In deze plaatsen zullen de studenten geprikkeld worden door nieuwe technieken, door vernieuwende ideeën. Dit zijn de plaatsen waar ze de dingen kunnen proberen die ze in gedachten hadden bij het kiezen voor die richting. Een plaats om gemotiveerd te worden, om passie te krijgen. Weg met die "Centers of Excelence" waar reproductie en theoretisch inzicht de heilige gralen zijn. Laat het groeien, laat het rijpen in de "Centers of Motivation", als u dan toch een buzz woord wil. 

Interessante links: 
Revolutie in onderwijsland: Edushock: https://twitter.com/#!/edushock
Knutselaars met techniek te Gent: Hackerspace Gent: http://0x20.be
Departement toegepaste ingenieurswetenschappen HoGent: http://inwe.hogent.be/
En uiteraard wat schaamteloze zelfpromotie: http://coded.be/